Verpak uw cargo op maat

29 octobre 2021

Verladers kennen het probleem. Goed en veilig verpakken kost geld, véél geld. Terwijl containerschepen stelselmatig in opslagcapaciteiten toenemen, leek er in de verpakkingswereld lange tijd weinig te veranderen. Bekistingen in zwaar, vol hout bleven de regel. Deze paradox zorgt voor grote prijsschommelingen en een slechtere dienstverlening. ‘’Verpakking wordt nog te vaak als een noodzakelijk kwaad beschouwd’’, weet Robert Vermetten van Readybox, specialist in transportverpakkingen. Dit is een onnodige tegenstelling.

Het vervoer van een kleine pomp in een licht stapelbaar kistje is toch een ander en goedkoper verhaal dan zware breakbulk. Bovendien verdient het vervoer van gevaarlijke stoffen de nodige aandacht. “veel verladers geloven nog altijd dat de klassieke plastiek folie tegen roest beschermd”, geeft Vermetten als voorbeeld aan. “PVC laat echter atmosferisch vocht door. In Amerika is beschermend afdekpapier met VCI daarom al sinds meer dan 20 jaar de nieuwe norm. Een internationaal lappendeken aan verschillende normen lijkt de situatie er ook niet echt op te verbeteren. Vermetten: “De Internationale Maritieme organisatie stelt bijvoorbeeld andere verpakkingseisen aan het vervoer van internationaal als gevaarlijk gekwalificeerde goederen over zee dan het internationale ADR-verdrag voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg.

Er is wel een VN-nummer om deze problemen te omzeilen maar het is zeer duur deze te krijgen. Bovendien wordt dit nummer aan een type kist enkel per maat toegekend, wat op zijn beurt bijkomende binnen-verpakking vereist als deze kist wat te groot is.

Ik zwijg nog over de verschillende nationale wetgevingen in voege. “Staar je niet blind op allerlei normen. Goederen moeten beschermd zijn tijdens behandeling, tijdens het transport en zijn moeten stapelbaar zijn. In functie van de logistiek, lading en dergelijke moet een geschikte verpakking op maat gekozen worden.” (portocarrero) .

Oktober 2013 – Smartmedia (bijlage bij Knack)

N’hésitez pas et contactez-nous pour plus d’informations ou un devis gratuit

Devis gratuit Nous contacter

© Readybox 2024 – Webdesign Webit
Privacy Policy | Cookiebeleid